DISTRIBUITOR NU SKIN din 2016

Caută
Caută
Close this search box.

Metode de exfoliere a pielii

Metode de exfoliere a pielii

Când pielea este tânără și sănătoasă, este netedă și reflectă uniform lumina; strălucește. Acest lucru se datorează ratei cu care celulele noi sunt aduse la suprafață pe măsură ce celulele mai vechi sunt în mod continuu aruncate. Celulele pielii din stratul inferior al epidermei, cunoscut sub numele de stratul bazal, se divid în mod constant prin diviziunea celulară formând noi keratinocite (celule ale pielii). Acest proces de regenerare se numește reînnoirea celulelor pielii.

Odată cu vârsta, procesul de reînnoire a celulelor pielii încetinește, rezultând celulele care devin mai lipicioase. Aceasta înseamnă că celulele nu se scurg la fel de ușor ca înainte. Ca urmare, pielea devine neuniformă, se simte mai aspră și pare plictisitoare. Acesta este unul dintre primele semne ale îmbătrânirii pielii și poate începe să se manifeste în a treia decadă de viață. Așadar, la vârsta de 20 de ani, când este la fel de important ca niciodată să menții o strălucire tinerească, pielea începe să-și piardă transluciditatea reflectând mai puțină lumină. Acest lucru duce la pierderea strălucirii și a strălucirii.

Din fericire, acest lucru se corectează mai ușor decât alte semne de îmbătrânire prin exfoliere. „Exfoliere” înseamnă îndepărtarea straturilor superioare sau a foilor de celule moarte ale pielii. Există două tipuri distincte de metode de exfoliere a pielii – chimice și fizice.

Exfoliere chimica

Exfolierea chimică utilizează acizi sau enzime proteolitice pentru a încuraja îndepărtarea straturilor superioare ale pielii. Acizii, precum hidroxiacizii utilizați în mod obișnuit în produsele de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, dizolvă chimic conexiunile dintre celulele din straturile cele mai exterioare ale suprafeței pielii. Gândiți-vă la acizii alfa, beta sau polihidroxi. Acești acizi pot oferi nu numai hidratare și exfoliere, ci pot ajuta și la fermitatea și întărirea pielii. Enzimele proteolitice, denumite uneori proteaze, sunt enzime care descompun proteinele în unități mai mici. Prin descompunerea proteinelor care leagă celulele, enzimele proteolitice eliberează straturile cele mai exterioare ale pielii, pregătindu-le pentru îndepărtare. Gândiți-vă la papaină din papaya sau enzimele de dovleac.

Exfoliere fizica

Exfolierea fizica indeparteaza straturile superioare ale pielii folosind abrazivi cu actiune mecanica. Abrazivul poate include texturi, cum ar fi o cârpă de spălat, o perie, lufra etc. sau particule, cum ar fi coji de nucă sau diatomee marine. Particulele abrazive pot fi derivate din mai multe surse și variază în dimensiune, formă și număr. Trebuie avut grijă atunci când selectați texturi abrazive și particule pentru pielea cuiva. Unele tipuri de piele pot fi mai sensibile la unele forme de exfolianți decât altele.

Revenire la bazele ingrijirii pielii

Este important să aveți grijă de piele făcând elementele de bază – purtați zilnic protecție UV, mâncați o dietă sănătoasă și beți multă apă. Pielea va începe inevitabil să-și arate vârsta devenind aspră și plictisitoare. Folosirea unor practici simple de exfoliere, inclusiv exfolierea chimică și/sau fizică, poate ajuta la readucerea strălucirii pielii netede pentru un finisaj foto. Beneficiile exfolierii sunt adesea încorporate în alte produse, așa că nu va trebui să adăugați pași la rutina de îngrijire a pielii sau să cheltuiți mult timp sau bani în plus.

Ca o reamintire, exfolierea este un echilibru atent. Asigurați-vă că acordați atenție tipului dvs. de piele și nevoilor individuale atunci când alegeți o metodă de exfoliere. Exfolierea excesivă poate deteriora pielea și aspectul tern va reveni. Începeți încet și nu exfoliați. Pielea sănătoasă, netedă va fi strălucitoare și strălucitoare. Și puțină exfoliere merge un drum lung. Dacă este făcut corect, vei fi mai încrezător ca niciodată în pielea ta naturală, fără retușuri.

Articol tradus in limba romana

Scris de: K.C. Holley

Technical Communication & Education Manager – Nu Skin

Sursa: https://www.nuskin.com/content/corpcom/en_US/thesource/skincare/exfoliation-for-a-radiant-glow.html

Cele mai noi articole