DISTRIBUITOR NU SKIN din 2016

Caută
Caută
Close this search box.

Despre tehnologiile utilizate de dispozitivele de infrumusetare si beneficiile lor

Despre tehnologiile utilizate de dispozitivele de infrumusetare si beneficiile lor

Dispozitivele de înfrumusețare de acasă devin din ce în ce mai răspândite, promițând să reducă ridurile, să îmbunătățească curățarea feței și să lumineze pielea. Aceste instrumente portabile se bazează pe tehnologii și tratamente efectuate în spa-uri, cabinete de esteticieni și/sau cabinete medicale. Unele dintre cele mai populare tehnologii includ LED-uri, perii de curățare, microcurenți și ultrasunete.

Ultrasunete

Tehnologia cu ultrasunete este folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii, oferind curățare profundă, exfoliere și hidratare îmbunătățită. O teorie este că dispozitivele cu ultrasunete realizează acest lucru prin ceea ce se numește micro vibrații. Aceste micro vibrații acționează ca un micro-masaj pentru piele, despre care se spune că promovează detoxifierea și drenajul limfatic. Odată cu eliminarea crescută a deșeurilor din piele, este mai ușor ca produsele aplicate local să pătrundă și să fie absorbite de piele. Aceste micro-masaje ale țesuturilor profunde pot îmbunătăți, de asemenea, nuanța pielii, catifelarea și textura. 

O altă teorie predominantă este că undele ultrasunete ajută la îmbunătățirea aspectului pielii printr-un efect termic. Acest efect termic funcționează prin furnizarea de căldură în țesutul profund al pielii, ceea ce duce la îmbunătățirea circulației sângelui, creșterea activităților metabolice și accelerarea regenerării celulare. Stimularea procesului de reparare a pielii poate determina pielea să producă mai multe proteine ​​structurale, cum ar fi colagenul, ceea ce duce în cele din urmă la un aspect îmbunătățit.

Lumina

Diodele emițătoare de lumină (LED-uri) sunt utilizate în dispozitivele de înfrumusețare, oferind diferite culori și beneficii. De exemplu, roșu sau infraroșu apropiat (600-950nm) este folosit pentru fotobiomodulație pentru a reduce aspectul îmbătrânirii. Lanțul respirator celular găsit în membrana mitocondrială interioară conține cromofori pentru absorbție. Se crede că citocromul C oxidaza este foto-acceptorul primar pentru lumina roșie în celulele umane și creșterea oxidării acesteia are ca rezultat o creștere a transferului de electroni1,2.

Astfel, lumina roșie este folosită pentru îmbunătățirea pielii foto-îmbătrânite pe baza acestei teorii. Dacă lumina roșie îmbunătățește producția de energie a mitocondriilor care sunt responsabile de creșterea celulară, stimularea mitocondriilor celulelor „vechi” ale pielii le poate determina să se comporte mai mult ca niște celule tinere și energice ale pielii.

Un alt exemplu este LED-ul albastru folosit pentru a trata acneea. De mult s-a inteles ca acneea este cauzata de bacteriile p.acnes care contin porfirine. Aceste porfirine sunt excitate de lumina albastră, rezultând producerea de specii reactive de oxigen (ROS) care în cele din urmă ucid p.acnes3. Reducerea bacteriilor îmbunătățește sau reduce prevalența acneei.

În timp ce utilizarea LED-urilor albastre și roșii poate aduce îmbunătățiri în aspectul pielii din punct de vedere profesional, aceste tehnologii sunt utilizate și în dispozitivele de înfrumusețare de acasă. Unul dezavantaj al dispozitivelor de uz casnic este intensitatea mai mică. Acestea pot fi în continuare eficiente, dar necesită mai mult timp și răbdare. Ca atare, respectarea devine un obstacol.

Perii de curățare

Nu este neobișnuit ca oamenii să-și spele fața doar pentru a descoperi că mai multă murdărie este încă îndepărtată atunci când se uită la bumbac în timpul tonificării. Aceste dispozitive de curățare au fost dezvoltate pentru a minimiza, dacă nu pentru a elimina, acest fenomen. Cu prețuri variate, aceste dispozitive se rotesc, se rotesc, vibrează etc., pretinzând că curăță pielea mai bine decât folosind doar mâinile.

Beneficiile suplimentare includ și o anumită exfoliere fizică a pielii cu ajutorul periei. Acest lucru poate ajuta la netezirea texturii pielii și la creșterea strălucirii pielii. Unele sunt vândute ca parte a sistemului anti-acnee, inclusiv produse topice cu ingrediente OTC anti-acnee, pentru a ajuta la reducerea leziunilor acneice.

Microcurenți

Microcurenții pot lua forme diferite și este un termen general pentru a descrie curenții electrici mici. Aceste diferite tipuri de curenti pot fi folosite in cosmetica pentru a imbunatati aspectul pielii. Când vorbim despre microcurenți, există trei tipuri principale care sunt cel mai frecvent utilizate pentru a îmbunătăți aspectul pielii: alternant, direct și galvanic.

În cazul curenților alternativi (AC) direcția curgerii este în mod constant schimbată. Sursa variază constant de la un curent pozitiv la un curent negativ și înapoi la un curent pozitiv. Această modificare a fluxului de curent este cel mai bine reprezentată de o undă sinusoidală. Acest tip de curent acţionează direct asupra ţesuturilor pielii pentru a ajuta la aprobarea aspectului pielii. Se spune că curenții alternativi stimulează mușchii faciali, rezultând un aspect îmbunătățit.

Curenții continui (DC) asigură un flux unidirecțional care nu se modifică de la o sarcină pozitivă sau negativă. Este considerat un curent în stare staționară, dar curentul poate pulsa acolo unde intensitatea curentului se poate schimba, dar direcția fluxului nu. Curenții continui acționează direct asupra țesuturilor din piele pentru a stimula pielea și pentru a-i îmbunătăți aspectul.

Curenții galvanici sunt considerați curent continuu. Când este utilizată pe piele, această tehnologie electrică este asociată cu produse topice care au fost special formulate pentru a transporta o încărcătură similară. Curenții galvanici sunt un mijloc de a ajuta la furnizarea ingredientelor către piele prin utilizarea unor încărcături similare pentru a împinge ingrediente pentru o absorbție îmbunătățită a pielii. Deși uneori sunt asemănătoare cu iontoforeza, care este utilizată pentru livrarea transdermică, aceste tratamente cosmetice diferă ca putere și vizează straturile superficiale ale pielii. 

Articol tradus in limba romana

Scris de de Dale Kern

Om de știință, Global Nu Skin R&D

Sursa: Nu Skin

1.       Yu W1, Naim JO, McGowan M, Ippolito K, Lanzafame RJ. Photomodulation of oxidative metabolism and electron chain enzymes in rat liver mitochondria. Photochem Photobiol. 1997 Dec;66(6):866-71.

2.       Joseph Tafur, M.D. and Paul J. Mills, Ph.D. Low-Intensity Light Therapy: Exploring the Role of Redox Mechanisms. Photomed Laser Surg. Aug 2008; 26(4): 323–328.

3.       He D1, Sassa S, Lim HW. Effect of UVA and blue light on porphyrin biosynthesis in epidermal cells. Photochem Photobiol. 1993 May;57(5):825-9.

4.       Cheng N, Van Hoof H, Bockx E, Hoogmartens MJ, Mulier JC, De Dijcker FJ, Sansen WM, De Loecker W. The effects of electric currents on ATP generation, protein synthesis, and membrane transport of rat skin. Clin Orthop Relat Res. 1982 Nov-Dec;(171):264-72..

5.       Steven Dayan, Shridhar Ventrapragada, Anil R. Shah. Effects Of Low Frequency Ultrasound On Epidermal And Dermal Structures: A Clinical and Histological Study

Cele mai noi articole